Veelgestelde vragen

Hoe lang is de Cult+ cadeaukaart geldig?

Het saldotegoed op de Cult+ cadeaukaart is minimaal 3 jaar geldig en kan in één keer of in delen worden besteed. Drie jaar na aankoop worden er kosten in rekening gebracht voor het aanhouden van het saldo. Klik hier voor de algemene voorwaarden.

 

Verzendinformatie: kosten en bezorging

Hoe worden de online bestelde Cult+ cadeaukaarten verzonden? 
Wat zijn de verzendkosten en wat is de levertijd per product? 
Je leest het allemaal hier

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Op werkdagen vóór 15:00 uur besteld en betaald? Dan bieden wij je bestelling dezelfde dag aan de postbezorger aan.

Standaard wordt je bestelling door PostNL als brievenbuspost (of pakketpost vanaf 10 stuks) verzonden. PostNL levert meestal de volgende dag, van dinsdag tot en met zaterdag. Helaas kunnen wij geen garantie geven op de levertijd van PostNL.

Een digitale Cult+ cadeaukaart ontvangt de ontvanger binnen 60 minuten op het opgegeven e-mailadres.

SINT & KERST
Let op! De genoemde leverdatum is altijd een streefdatum. Plaats je bestelling dus op tijd. In de aanloop naar Sinterklaas en Kerst kan de levertijd toenemen. Meer informatie over de levertijd vind je op de website van PostNL.

Wat is de veiligheidsprocedure m.b.t. de verzending van de bestelling?

De verzending is 100% veilig. Tijdens verzending is het saldo op de Cult+ cadeaukaart nog niet actief en heeft de kaart dus geen waarde. 72 uur na verzending vervalt de blokkade automatisch en is de cadeaukaart klaar voor gebruik.

Hoe veilig is het kaartsaldo op de Cult+ cadeaukaart?

Alle kaarttegoeden zijn ondergebracht bij een aparte Stichting Derdengelden, zodat het kaartsaldo onder alle omstandigheden te besteden blijft. En bij onze inwisselpunten worden aan de kassabalie alleen originele versies van de cadeaukaart geaccepteerd. Online worden alleen kaartnummers mét unieke pincodes geaccepteerd.  

Een cadeaukaart die besteld is via deze website wordt geblokkeerd, zonder kaartsaldo, verzonden. 

 

Kan ik een bestelling ook op factuurbasis middels overschrijving betalen?

Betalen op factuurbasis middels overschrijving is alleen mogelijk voor zakelijke klanten. 
Deze betaalmogelijkheid staat aangegeven in het bestelproces.

 

Wat gebeurt er na een aankoop met het resterende saldo op de Cult+ cadeaukaart?

Het saldotegoed op de Cult+ cadeaukaart is minimaal 3 jaar geldig en kan in één keer of in delen worden besteed. Drie jaar na aankoop worden er kosten in rekening gebracht voor het aanhouden van het saldo. 
Klik hier voor de algemene voorwaarden. Met het resterende saldo kan een nieuwe aankoop worden gedaan in combinatie met bijvoorbeeld een pin- of contante betaling.

Contact met klantenservice Cult+ cadeaukaart

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice.
Op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 - 17.00 uur via tel 040 - 2901667 of per mail via info@cultplus.nl. 

Hoe lang is de Cult+ cadeaukaart geldig?

Het saldotegoed op de Cult+ cadeaukaart is minimaal 3 jaar geldig en kan in één keer of in delen worden besteed. Drie jaar na aankoop worden er kosten in rekening gebracht voor het aanhouden van het saldo. 
Klik hier voor de algemene voorwaarden.

Hoe controleer je of je Cult+ cadeaukaart al actief is?

Indien de Cult+ cadeaukaart is gekocht bij een cultuuraanbieder, dan hebben zij de kaart geactiveerd door tegoed op de kaart te zetten. Fysieke Cult+ cadeaukaarten die online zijn besteld worden automatisch na 72 uur geactiveerd. Controleer via de Saldo Check of de cadeaukaart saldo heeft. Zo ja, dan is de kaart geactiveerd.

 

Waar kan ik de Cult+ cadeaukaart besteden?

Bekijk hier alle cultuuraanbieders die de Cult+ cadeaukaart accepteren.

Komen er meer bestedingsmogelijkheden?

Zeker, wij zijn momenteel druk bezig met het aansluiten van nieuwe partners. Cult+ is een gloednieuwe cadeaukaart van de makers van Podium Cadeaukaart. Nog meer gericht op het complete aanbod van cultuur. De cadeaukaart van onze eerste partner, Het Klooster, is al via deze website te bestellen en te besteden. Binnenkort volgen meer.

Wat is een veiligheidscode (pincode)? En waar kan ik deze vinden?

De veiligheidscode wordt gevraagd bij besteding van je cadeaukaart. Online en aan de kassabalie.

Een veiligheidscode (ook wel pincode genoemd) is een zes-cijfers code en staat vermeld op de achterkant van een fysieke Cult+ cadeaukaart onder de grijze kraslaag. Wij raden aan om deze kraslaag niet met metalen voorwerpen weg te krassen, de kans dat de krascode daardoor onleesbaar wordt is groot. Heb je een digitale Cult+ cadeaukaart (e-card) ontvangen, dan vind je de veiligheidscode in de mail.

Is de veiligheidscode na het krassen toch onleesbaar geworden? 
Stuur een mailtje aan info@cultplus.nl met een foto van de complete achterkant van jouw cadeaukaart. 
Let erop dat op de foto de streepjescode met het 19-cijferige kaartnummer goed te zien moet zijn en dat we moeten kunnen zien dat de veiligheidscode niet meer leesbaar is. In reactie hierop wordt de cadeaukaart vervangen door een nieuwe digitale e-card. We streven ernaar je bericht binnen twee werkdagen te beantwoorden. 

Wanneer heb je een veiligheidscode nodig? De veiligheidscode is van belang zodra je de Cult+ cadeaukaart wilt besteden. Zowel online als aan de kassabalie bij de Cult+ cadeaukaart verzilverpunten zal naast het kaartnummer gevraagd worden naar de veiligheidscode (of pincode).

Kan ik met Cult+ cadeaukaart een betaling van boven de € 50,- doen?

Sinds 30 juni 2020 geldt er Europese wetgeving voor alle EGI-cadeaukaarten, waardoor er online een maximaal bedrag van €50 met een EGI-cadeaukaart besteed mag worden. 

Het kaartsaldo van de Cult+ cadeaukaart kan in één keer of in delen worden besteed, het resterende saldo blijft dus op de cadeaukaart staan. 

Wanneer iemand op een fysieke locatie de kaart wil besteden, dan geldt er voor de Cult+ cadeaukaart geen maximaal bestedingsbedrag. 
Denk aan restaurants en de fysieke kassa van een theater. 

 

Wat gebeurt er bij verlies of diefstal van mijn Cult+ cadeaukaart?

Indien je jouw Cult+ cadeaukaart vooraf hebt geregistreerd, ontvang je bij diefstal of verlies gratis een nieuwe digitale Cult+ cadeaukaart. Verzeker je kaart hier gratis. Zo is je cadeaukaart geregistreerd en verzekerd tegen diefstal of verlies.

Is je geregistreerde Cult+ cadeaukaart gestolen of zoekgeraakt? Neem contact op met de klantenservice. Zij zullen een controle doen op je persoonsgegevens en wanneer van toepassing een nieuwe digitale kaart toesturen.

Contact met klantenservice Cult+ cadeaukaart

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice.
Op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 - 17.00 uur via tel 040 - 2901667 of per mail via info@cultplus.nl. 

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om jouw ervaring op onze website te verbeteren en om je van relevante advertenties te voorzien. Klik hier voor meer informatie.
Aanpassen